ALLT OM LADDHYBRIDER

Laddhybrider

Funderar du på att köpa en laddhybrid? Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning, räckvidd, kostnader och laddhybrider från Volvo.

ALLT OM LADDHYBRIDER

Laddhybrider

Funderar du på att köpa en laddhybrid? Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning, räckvidd, kostnader och laddhybrider från Volvo.

ALLT OM LADDHYBRIDER

Laddhybrider

Funderar du på att köpa en laddhybrid? Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning, räckvidd, kostnader och laddhybrider från Volvo.

Så fungerar en laddhybrid

En laddhybrid kombinerar sin elmotor med en bensin- eller dieselmotor. Det gör att du kan göra många av dina vardagsresor på el – och sedan ta hjälp av bensinmotorn när du behöver köra lite längre. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för bilens räckvidd.

Hur laddar jag min laddhybrid?

Du kan ladda din hybrid på flera sätt. Antingen med en laddbox där hemma, längs vägen eller vid din arbetsplats. Vilken lösning som passar dig bäst beror på dina körvanor. För att göra det enkelt för dig har vi tagit fram en laddskola med allt du behöver veta om laddning och laddbara bilar.

Hur långt kan jag köra på el?

Våra uppladdningsbara laddhybrider är designade för att möta dina dagliga pendlingsbehov. Räckvidden kommer naturligtvis att variera beroende på modell, körstil, topografi och vägförhållanden. Den största fördelen med en laddhybrid är att du alltid har bensinmotorn som reserv mellan laddningarna. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för räckvidden.

Laddhybrider och miljöbonus

Sedan 2019 får du en statlig bonus när du köper eller privatleasar en miljöanpassad bil. Rena elbilar med nollutsläpp får den högsta möjliga bonusen på 60 000 kronor. För laddhybrider minskar sedan bonusen med 714 kronor per gram koldioxid. Bonusen gäller för alla nya bilar med ett koldioxidutsläpp på maximalt 70 g/km och ersätter den tidigare miljöbilspremien.

Jämför våra laddhybrider

Volvo har ett brett utbud av laddhybrider i alla storlekar. Hitta den modell som passar dig bäst.

*Räckvidd beräknas enligt WLTP. Verklig räckvidd kan dock variera beroende på körstil och yttre förhållanden. Siffrorna är preliminära och kan komma att uppdateras.

SUV

XC90 Recharge
T8: 455 hk
Bränsleförbrukning: 1,3 l/100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 20 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 68 km
XC60 Recharge
T8: 455 hk T6: 350 hk
Bränsleförbrukning: 1.1 l/100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 25 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 78 km
XC60 Polestar Engineered
T8: 318+87 hk
Bränsleförbrukning: 0,3 l/mil
Koldioxidutsläpp (WLTP): 69 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 46 km
XC40 Recharge
T5: 211 hk T4: 211 hk
Bränsleförbrukning: 2.0-2.5 l/100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 49 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 46 km

Kombi

V90 Recharge
T8: 455 hk, T6: 350 hk
Bränsleförbrukning: 0.9-1,0 l /100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 21 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 87 km
V60 Recharge
T8: 455 hk, T6: 350 hk
Bränsleförbrukning: 0.9 l/100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 20-21g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 88 km
V60 Polestar Engineered
T8: 318+87 hk
Bränsleförbrukning: 0,20-0,26l/mil
Koldioxidutsläpp (WLTP): 45-58g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 52 km

Sedan

S90 Recharge
T8: 455 hk
Bränsleförbrukning: 0,9 l/100 km
Koldioxidutsläpp (WLTP): 20 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 90 km
S60 Recharge
T8: 455 hk
Bränsleförbrukning: 0,8 l/mil
Koldioxidutsläpp (WLTP): 35-53 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 91 km
S60 Polestar Engineered
T8: 318+87 hk
Bränsleförbrukning: 0,20-0,26 l/mil
Koldioxidutsläpp (WLTP): 45-58 g/km
Räckvidd ren eldrift: upp till 59 km

Laddhybrid som familjebil

Hur fungerar en laddhybrid som familjebil? Familjen Liljebjörn-Lind ersatte sina två dieselbilar med en Volvo XC90 Recharge och berättar om sin nya vardag. Läs mer om hur det var att byta från diesel till en laddhybrid.

Laddhybrid som tjänstebil

Genom nya skatteregler kan förmånsvärdet bli lägre för laddhybrider än för närmast jämförbara bilar med förbränningsmotor. Det betyder att du som egenföretagare eller anställd kan köra en dyrare bil till en lägre månadskostnad.

Privatleasa en laddhybrid

Privatleasing av laddhybrider har blivit allt mer populärt. Du väljer en bilmodell som passar dig, betalar en månadskostnad och kör bilen i 36 månader. Genom att göra dina vardagsresor på el och med en lägre fordonsskatt kan du dessutom spara tusenlappar varje månad jämfört med motsvarande bensin- eller dieselbil.

Frågor och svar om laddhybrider

Varför satsar Volvo på elektriska drivlinor?
Vi har arbetat med att utveckla elektriska drivlinor sen 1970-talet. För oss är det ett naturligt steg rent tekniskt och visar på vårt åtagande att arbeta mot hållbar rörlighet och minskade utsläpp.

Vad är de största fördelen med en elektrisk drivlina mot en traditionell förbränningsmotor?
Elektriska drivlinor har en rad fördelar - från minskade utsläpp och bränslekostnader till att känslan av en mer responsiv acceleration.

Är inte elektriska drivlinor dyrare än en vanliga bensin- eller dieselmotorer?
Det beror på. Snart kommer vi erbjuda flera olika typer av elektriska drivlinor; milda hybrider, laddhybrider och rena elbilar. Elektriska drivlinor kräver mindre underhåll och har lägre bränsleförbrukning. Kostnaden för batterier håller också på att sjunka till nivån att det är mer rimligt att välja en elektrisk bil.

Vad är en laddhybrid?
Laddhybrid-bilar har både en traditionell förbränningsmotor och en batteridriven elektrisk motor. Laddhybrider går ibland under benämningen PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicles.

Vilket typ av batteri används i Volvos laddhybrider?
Volvo använder för närvarande litiumjonbatterier i alla våra laddbarabilar. Batteriet är byggt för att hålla under bilens hela livslängd.

Hur långt kan en laddhybrid köra på ren el?
Våra Twin Engine laddhybrider är designade för att tillgodose det dagliga pendlingsbehovet. Sträckan bilen kan köra enbart på el varierar beroende på modell, körstil, topografi och väglag. Den största fördelen med en laddhybriderna är att bensinmotorn alltid finns som back-up, så att avstånd aldrig ska bli ett problem.

Hur och var kan jag ladda min bil?
De flesta laddar sin bil hemma över natten, med en väggmonterad laddbox. Andra har möjlighet att ladda sin bil vid arbetsplatsen eller på allmänna laddningsstationer, som blir mer och mer vanliga.

Hur lång tid tar det att ladda batteriet?
Laddtiden beror till stor del på elkällan och vilken strömstyrka den kan leverera. Laddtider finns att läsa i de tekniska specifikationerna för respektive laddhybridmodell.

Vilka Volvo-modeller finns som laddhybrid?
Samtliga Volvomodeller finns som laddhybrider. Vill du ha en laddhybrid kan du däremot inte välja utrustningsnivån Cross Country.